Alcolemii record depistate în acest weekend

Share dacă ți-a plăcut!

Polițiștii rutieri au acționat pe drumurile gorjene în cursul acestui sfârșit de săptămână în vederea reducerii riscului de accidente și crearea unui climat de siguranță pentru participanții la trafic. Astfel, oamenii legii au depistat în trafic șoferi având concentrații cuprinse între 0,40 și 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Opt bărbați au fost identificați pe drumurile publice conducând autovehicule sub influența alcoolului, cu concentrații de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. În comuna Drăguțești, un bărbat de 49 de ani se deplasa pe DJ 663 cu o alcoolemie de peste 0,7 la mie.

În Rovinari, polițiștii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie 0,48 mg/l și au mai constatat că un alt localnic, de 31 de ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe DC 71 din direcția Timișeni către Rovinari, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni.În cazul acestuia, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat  alcoolemia record de 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un alt bărbat, de 42 de ani, din comuna Albeni, a fost depistat de polițiștii din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, în zona centrală a municipiului, având o  alcoolemie de 0,63 mg/l.

La Novaci a fost identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Bumbești Pitic, conducând pe raza localității un autoturism care avea atașate plăcuțe cu numărul de înmatriculare false, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice. Mai mult acesta avea o îmbibație de 0,73 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în seara de 28 iunie, polițiștii au depistat un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna  Crasna, în timp ce conducea un autoturism, pe  DC 501 Săcelu, iar în  urma testării, a rezultat o concentrație de 1,64 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii rutieri din Turceni  au  depistat în flagrant un septuagenar,  din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe DN 66 Izvoarele și aflându-se sub influența alcoolului, cu o valoare de 0,58 mg/l în etilotest.

Nici polițiștii din Motru nu au stat degeaba. Aceștia au oprit în trafic un doljean, de 50 de ani, care conducea un autoturism, pe raza localității Motru și care a declarat polițiștilor date de identitate false. În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea persoanei în cauză, cât și faptul că are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice suspendat încă din luna mai.

În toate cauzele au fost luate măsurile legale, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, pe drumurile publice, de o persoană care se află sub influența alcoolului sau are dreptul de a conduce suspendat, fals privind identitatea și vătămare corporală din culpă.

Copyright Protect ! :)