Adrian Tudor, de la administrație la condei

Share dacă ți-a plăcut!

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, îşi va lansa pe 19 aprilie, la Muzeul Judeţean Gorj, cartea intitulată “Orașul Eroilor – Bătălia de la Podul Jiului”. Evenimentul este programat de la ora 14,00. Potrivit vicelui din Târgu Jiu este vorba de un volum la care a lucrat doi ani de zile şi care conţine documente, mărturii şi fotografii despre Luptele de la Podul Jiului.

Adrian Tudor şi-a propus să scoată în evidenţă actele de eroism ale locuitorilor municipiului Târgu Jiu. Luptele de la Podul Jiului reprezintă o filă de istorie locală scrisă de târgujieni, pe 14 octombrie 1916. Ulterior, în cinstea eroismului populaţiei oraşului şi a eroilor morţi în Primul Război Mondial a fost ridicat şi Ansamblul sculptural „Calea Eroilor”, operă a lui Constantin Brâncuşi.

Adrian Tudor susține că a finanţat apariţia unui numai mai mic de exemplare. Editura se va ocupa de vânzarea cărţii, în funcţie de numărul comenzilor. Viceprimarul a precizat că lucrează şi la alte cărţi dedicate eroilor născuţi la Târgu Jiu care au influenţat istoria naţională. Adrian Tudor a precizat că este pasionat de istorie încă din copilărie și s-a arătat nemulţumit de faptul că până în prezent despre momentul istoric Luptele de la Podul Jiului s-a scris prea puţin.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)