Activități pentru copiii cu autism

Share dacă ți-a plăcut!

Copiii diagnosticați cu autism s-au bucurat ieri, în Parcul Central, de o acțiune organizată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Zeci de copilași au fost prezenți la această activitate.

Parcul Central a găzduit ieri o activitate dedicată copilașilor care suferă de autism. Ziua Internațională a Conștientizării Autismului se sărbătorește, anual, la data de 2 aprilie și are drept scop creșterea nivelului de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Una dintre discuțiile dezbătute a fost despre modul de desfășurare a terapiei pentru persoanele cu Tulburări de spectru autist (TSA). Copiii s-au distrat copios fiind în central atenției și având posibilitatea de socializare. Aceștia au realizat desene pe asfalt, au dansat, au avut activități sportive, iar niște artiști le-au realizat picture pe față doritorilor.

” A fost o zi frumoasă în care am demonstrat că și acești copii pot să stea alături de ceilalți copii. Astfel de evenimente ar trebui să se întâmple tot timpul, și nu doar o zi, pentru autismul și dezabilitățile nu sunt valabile doar o zi, ci o viață“, a transmit Elena Dobroiu, președintele Asociației.

În statisticile DGASPC se regăsesc 158 de copii diagnosticați cu autism.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)