Acțiune a Poliției Locale Târgu-Jiu pentru depistarea persoanelor fără adăpost

Share dacă ți-a plăcut!

Poliția Locală Târgu-Jiu a organizat noaptea trecută o acțiune ce a vizat identificarea persoanelor fără adăpost. Polițiștii locali au mers în gară, pe lângă centralele termice dezafectate, dar  și în alte zone din oraș, pentru a-i căuta pe cei care trăiesc pe străzi. Cu greu au reușit, însă să-i convingă pe aceștia să accepte sprijinul autorităților și să meargă la Casa Iris, un centru social construit special pentru ei. Doar două din cele cinci persoane identificate noaptea trecută pe străzile din Târgu-Jiu au fost convinse de oamenii legii să meargă  la adăpost.

Cristina Bordei, una dintre persoanele aflate în această situație, are 56 de ani și este din Negomir. Femeia spune că trăiește de 12 ani din mila oamenilor și a ajuns pe stradă, după ce frații au dat-o afară din casă.

Pentru multe dintre persoanele fără adăpost traiul pe străzi a devenit o obișnuiță, iar mulți dintre ei, deși bătrâni și bolnavi au pierdut demult orice legătură cu familia. Este și cazul unui bătrân din  Mehedinți, în vârstă de 61 de ani care, deși are pensie, preferă să trăiască pe străzi.

Conform rapoartelor de activitate întocmite de polițiștii locali, de la începutul anului și până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane fără adăpost, acestea fiind îndrumate către centrul social Casa Iris.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)