6 medii de 10 la Evaluarea Națională

Share dacă ți-a plăcut!

Rezultatele parțiale ale Evaluării Naționale au fost afișate în cursul zilei de ieri. Dintr-un total de peste 3000 de elevi prezenți la exameniare, doar 6 elevi au obținut nota maximă.

La nivelul județului Gorj au fost înscriși 3186 de elevi absolvenți ai ciclului gimazial de învățământ. Dintre aceștia, un număr de 3053 de elevi s-au prezentat la examen. 2154 au obținut medii peste 5, promovabilitatea la nivelul județului Gorj fiind de 70,55%, cu puțin sub media națională.

6 elevi din județul Gorj au obținut media 10 la evaluarea națională.

Din cauza pandemiei de COVID-19, Evaluarea Națională 2020 s-a desfășurat în condiții speciale, care au presupus și triajul epidemiologic al elevilor. La intrarea în școală le-a fost măsurată temperatura, care nu a trebuit să depășească 37.3 ̊C pentru a fi primiți la examen. O sesiune specială a examenului național va fi organizată pentru elevii care nu au putut participa la această sesiune din motive medicale sau au fost izolați/în carantină din cauza COVID.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.
Anul acesta este pentru prima dată rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor, când rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)