200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu, marcați și la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităţile locale au demarat încă de acum pregătirile pentru a pune la punct un program dedicat marcării a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că pentru  anul 2021 vor fi făcute propuneri pentru autorităţile locale şi parlamentarii de Gorj, astfel încât să fie pus în valoare momentul istoric respectiv, legat profund de gorjeni şi de judeţ.

Adrian Tudor a precizat că îşi doreşte alocarea fondurilor necesare în acest an pentru reamenajarea peisagistică a Parcului în care se află statuia lui Tudor Vladimirescu. Aceasta a fost realizată în anul 1900 la Milano, în Italia.  Viceprimarul susține că le va face o propunere parlamentarilor pentru ca 2021 să fie declarat prin lege Anul „Tudor Vladimirescu”.

Edilul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a mai afirmat că este nevoie ca în municipiu să fie amenajat sau construit un muzeu dedicat Revoluţiei de la 1821 şi lui Tudor Vladimirescu. În acest sens, potrivit lui Tudor, ar fi oportună achiziţionarea Casei Moangă, respectiv fosta clădire a Bibliotecii pentru copii şi tineret şi clădirea în care Tudor Vladimirescu a locuit o perioadă. În casa respectivă a fost redactată Proclamaţia de la 1821. Muzeul respectiv ar atrage foarte mulţi turişti şi vizitatori, potrivit lui Adrian Tudor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)