12 medalii pentru karatiștii gorjeni

Share dacă ți-a plăcut!

12 medalii au adus de la Campionatul Național de Karate Kyokushin copiii din Târgu Jiu. Organizat la Sibiu de către Federația Internațională de Karate, campionatul s-a bucurat de notorietate, mai ales că anul acesta acolo federația a organizat și un campionat mondial.

Gorjenii care au participat la Campionatul Național de Karate organizat la Sibiu s-au întors acasă cu nu mai puțin de 12 medalii. Rezultatul este unul de excepție, mai ales că, după cum a declarat antrenorul lor, Senpai Marian Brandt, este prima lor participare la o astfel de competiție.

Copiii de la C.S. Brandt Dojo Kyokushin Târgu Jiu au luat medalii la Kumite, Kata – individual și echipă. Au câștigat patru locuri II, 8 locuri III și 4 locuri IV. Unii dintre participanți au doar câteva luni de când au debutat în acest sport.

Kyokushin (sau Kyokushinkai) este un stil de karate full contact şi knock-down foarte dur. În luptă tehnicile premise se execută cu plină forţă. Adversarii nu poartă protecţie, sau doar o protecţie minimală. Aprecierea se face numai după efectul tehnicilor (pagubă) şi nu după calitatea execuţiei. Kyokushinkai implică un antrenament dur și cere o condiție fizică remarcabilă. Este declarat cel mai dur stil de karate.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)