100 de ani de la moartea Ecaterinei Teodoroiu

Share dacă ți-a plăcut!

La Târgu Jiu sunt programate mâine, manifestări reunite sub titlul „Centenar Ecaterina Teodoroiu – Eroina de la Jiu“. Autorităţile locale şi judeţene vor marca 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a Ecaterinei Teodoroiu. De la ora 11.00 va avea loc o slujbă de pomenire a eroinei Ecaterina Teodoroiu, la Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Vădeni. În curtea Casei Memoriale din Vădeni va fi sădit un stejar. De asemenea, potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu-Jiu, de la ora 17.00, la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, din Piaţa Prefecturii Gorj, este programat un complex de manifestări culturale şi religioase, dedicate eroinei. Nu va lipsi un moment artistic evocator susținut de Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului». Vor fi depuse şi coroane de flori la mausoleul unde se află osemintele Ecaterinei Teodoroiu. Va defila şi Garda de Onoare.

De la ora 18.20 va avea loc o procesiune «In memoriam» pe Axa «Constantin Brâncuși» (Masa Tăcerii-Biserica Sfinții Apostoli «Petru și Pavel» – Coloana Infinitului). Seara se va încheia, în Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu, cu o proiecție de filme, anunță Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu-Jiu.

Pentru acest eveniment, Consiliul Județean Gorj a realizat medalii omagiale cu efigia: «Ecaterina Teodoroiu. 100 de ani de la trecerea în Eternitate. 1917 – 2017». Cu același prilej, au fost realizate și insigne de rever «Centenar Ecaterina Teodoroiu», cu portretul colorizat al eroinei.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)