Zona Rânca, preferată de turişti de Anul Nou şi în primele zile din 2018

0
421

Peste 10.000 de turişti au fost prezenţi în zona montană Rânca de Anul Nou şi în primele zile ale acestui an. Staţiunea a fost arhiplină, însă nu au fost înregistrate probleme deosebite, după cum a declarat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Autorităţile s-au mobilizat în zonă pentru a se asigura că sărbătorile se vor desfăşura normal în staţiune.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a mai declarat că au apărut şi deficienţe, în privinţa capacităţii de cazare sau a lipsei locurilor de parcare. În această privinţă, prefectul a spus că edilii din Novaci şi din Baia de Fier s-au mobilizat totuși şi au amenajat câteva locuri de parcare în plus. Florescu susţine că este normal să apară şi nemulţumiri, având în vedere că locurile de cazare sau de parcare din Rânca au fost ocupate la capacitate maximă şi turitşii nu au mai avut parte de serviciile necesare.

În caz de incendii în Rânca, prefectul susţine că este în Novaci o subunitate de pompieri. Ciprian Florescu a mai adugat că în momentul de faţă nu este necesară o autospecială de pompieri sau amenajarea unei baze de intervenţie în Rânca, având în vedere că oraşul Novaci este foarte aproape. De asemenea, Rânca nu are o populaţie stabilă şi nu s-ar justifica angajarea unui echipaj de pompieri în staţiune.

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că în ceea ce priveşte oraşul reşedinţă de judeţ nu au fost înregistrate probleme deosebite. Societăţile din subordinea Consiliului Local şi din cadrul aparatului primăriei şi-au făcut datoria şi în prezent nu sunt probleme, după încheierea sărbătorilor de iarnă.