Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Târgu-Jiu

0
427

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită astăzi la Târgu-Jiu. Evenimentul la care au participat autorități publice locale și județene, dar și oameni de cultură a fost găzduit de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din municipiu. Ziua Culturii Naționale deschide seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, manifestări care vor avea loc anul acesta pe întreg teritoriul județului Gorj.

Evenimentul a debutat în această dimineață cu intonarea Imnului de Stat în interpretarea Yasminei Polacek, elevă a Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Cuvântul de deschidere a fost adresat participanților de către Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

La eveniment a participat astăzi și Paul Claudiu Cotârleț, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Au rostit de asemenea alocuțiuni și prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, dar și Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Manifestările au continuat astăzi cu un moment artistic susținut de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, dar și cu o expoziție de artă populară și fotografie gazduită de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Târgu Jiu. De asemenea, la Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu din Târgu-Jiu  în această după-amiază va avea loc un  vernisaj de expoziție foto-documentară și etnografică – „Frânturi de istorie gorjeană”.