Zile libere pentru cei care divorțează

Share dacă ți-a plăcut!

Dacă divorțezi, stai acasă trei zile! Persoanele care trec printr-un divorț ar putea primi trei zile de concediu, potrivit unui proiect de lege depus recent la Camera Deputaților. Cel care a inițiat acest proiect este de părere că oamenii care se despart au nevoie de aceste zile libere pentru că „trec prin trauma desfacerii căsătoriei” și au nevoie de timp liber pentru soluționarea problemelor.

Deputatul PSD Georgian Pop, inițiatorul proiectului a explicat că de acest beneficiu ar avea parte doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective .

“Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului. Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”, se arată în proiectul iniţiat de deputatul PSD Georgian Pop.

Zilnic, în România, peste 100 de divorţuri sunt pronunţate. Cea mai mare rată a divorţurilor s-a înregistrat în judeţul Gorj , 1,90 divorţuri la 1.000 de locuitori.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)