Zeci de minore au devenit mame

0
355

Copii cu copii. Este drama prin care trec anual zeci de adolescente care ajung să aducă pe lume un copil, la o vârstă la care ele însele au nevoie să fie îngrijite. Și cel mai crunt este că acest fenomen este în creștere de la un an la altul. Zeci de tinere din Gorj au devenit în 2017 mămici la vârtse fragede. Cea mai tânără mămică are doar 13 ani.

Proasta informare, inconștiența sau pura întâmplare au făcut ca zeci de tinere din județul nostru să rămână însărcinate la vârste fragede. Cele mai multe au vârste cuprinse între 13 și 19 ani și provin din mediul rural.

Au fost însă și tinere care au decis să renunțe la copii și au făcut întrerupere de sarcină, însă pentru a recurge la această metodă, tinerele trebuie să fie obligatoriu însoțite de părinți atunci când merg la medic. Specialiștii susțin că acest lucru este contraindicat mai ales că organismul lor nu este încă dezvoltat suficient. Tinerele care devin mame au parte de o materizare precoce devenind practic copii cu copii. Cea mai tânără mămică din Gorj are doar 13 ani. Fetelșe sunt monitorizate de reprezentanții DGASPC Gorj timp de un an de zile.

În ultimii ani, la nivelul ţării noastre, a crescut destul de mult numărul mamelor minore, propulsând România pe un loc  fruntaș în Europa. Statisticile arată că patru tinere din o sută devin mame înainte de a împlini 18 ani.