Vizitatorii operelor lui Brâncuși, au primit zeci de amenzi

Share dacă ți-a plăcut!

Zeci de turiști au fost sancționați, în doar un an, de polițiștii locali care supraveghează operele marelui Constantin Brâncuși. Autoritățile au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 40.000 de lei, persoanelor care nu au respectat regulile și au atins sculpturile.

Măsură extremă a fost  luată de autorități pentru a prevendi vandalizarea operelor lui Brâncuși și a fost aplicată pe tot parcursul anului trecut. Amenzile se ridică până la 2500 de lei, pentru  persoanele care nu respectă regulile și ating sculpturile. Agenții constatatori au depistat zeci de vizitatori mult prea aproape de opere și au acționat în cauză. În ciuda semnalelor autorităților, atât turiștii cât și localnicii, continuă să se apropie de sculpturile, peste care timpul, oricum și-a pus amprenta. Măsura ca  operele să nu poată fi nici măcar atinse s-a stabilit într-o hotărâre de Consiliu Local, așadar sancțiunile au fost aplicate de polițiștii locali în această bază.  În anul 2018 au fost date 75 de amenzi, valoarea lor fiind de aproximativ 40.000 de lei.

”  De la începutul acestui an, a fost observată o scădere a amenzilor. Este vorba de 9 sancțiuni aplicate, în valoare totală de 4.500 lei” , a anunțat Alexandra Petrița, purtător de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Chiar și Dacian Cioloș a constatat în urma unei vizite în municipiul Târgu Jiu, că la nivelul operelor există deteriorări vizibile și s-a declarat preocupat de prevenirea vandalizării sculpturilor dar și de ceea ce privește reabilitarea lor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)