Vârstnicii din Gorj împrumută bani pentru a supraviețui

0
414

Mii de pensionari gorjeni nu au bani de medicamente sau de mâncare. Pensiile sunt de mizerie chiar și după zeci de ani petrecuți în câmpul muncii. Pentru aproximativ 800 de vârstnici gorjeni singura șansă de supraviețuire este un împrumut. Cei mai mulți apelează la Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Jiu pentru a-și cumpăra mâncare, pentru a-și reabilita locuințele dar și pentru a cumpăra medicamentele fără de care nu pot trăi.

Mii de pensionari aleg să treacă pragul Casei de Ajutor Reciproc din Târgu Jiu pentru a contracta un împrumut. Dobânzile mici și ratele pe termen lung îi atrag tot mai mult pe vârstnicii respinși de bănci și care au nevoie urgent de bani.

După ce achită un împrumut pensionarii vin să facă altul pentru a putea supraviețui. De la începutul anului și până în prezent, peste 800 de vârstnici au apelat la pușculița Case de Ajutor Reciproc din Târgu Jiu.

Pensiile abia le ajung pentru a-și achita dările lunare, așa că bătrânii  fac împrumut pentru medicamente, pentru intervenții chirurgicale, pentru medicamente dar și pentru a-și reabilita casele în care locuiesc.

Pentru a putea împrumuta bani, pensionarii trebuie să fie membri ai Case de Ajutor Reciproc. În funcție de suma de bani solicitată, aceștia au nevoie de unul sau mai mulți giranți. Banii pot fi restituiți în maxim 24 de luni.

Un pensionar poate solicita până la 15 mii de lei cu un fond depus de până la 7500 de lei.