Un investitor din Germania vrea să deschidă o fabrică de componente auto la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

O companie germană doreşte să investească într-o fabrică de componente auto la Târgu Jiu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, germanii vor să deschidă o hală de 5.000 de metri pătraţi în care să fie realizate echipamente auto pentru BMW şi AUDI. Conform edilului Marcel Romanescu, germanii vor ca ulterior să îşi extindă activitatea pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Edilul din Târgu Jiu a mai spus că la început se intenţionează să fie angajate 300 de persoane. În funcţie de cum va evolua activitatea firmei, se doreşte încadrarea a peste 1.500 de persoane. Investiţia trebuie aprobată de conducerea din Germania a companiei, după ce a fost analizată oferta de teren şi facilităţile  autorităţilor locale din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a declarat că recent a avut un contact şi cu alţi investitori pentru a fi aduşi la Târgu Jiu. Discuţii în acest sens au avut loc prin intermediul Asociaţiei „Fiii Gorjului”. Se caută chiar gorjeni plecaţi şi realizaţi în afara ţării şi care doresc să revină şi să investească acasă.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)