Țurțurii, un pericol pentru cetățeni

Share dacă ți-a plăcut!

Vremea rece din ultimele zile a dus la apariția țurțurilor care pot fi oricând un real pericol pentru târgujieni. Deja Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a început să primească apeluri atât din partea cetățenilor cât și a reprezentanților mai multor instituții din oraș pentru îndepărtarea acestora. Inclusiv prefectul de Gorj Ciprian Florescu a cerut ajutorul pompierilor pentru a doborî țurțurii formați chiar la intrarea în Prefectură. În centrul municipiului, o unitate de învățământ a fost îngrădită cu bandă de avertizare, ce anunță pericolul că țurțurii de un metru stau să cadă și asta chiar pe unde intră elevii.  Cei care nu îşi înlătură ţurţurii de pe propietăţile private riscă să fie sanctionați cu  amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei. 

Ţurţurii formaţi la streşini sunt un pericol la fiecare pas, de aceea trecătorii trebuie să dea dovadă de atenţie maximă. La Bumbeşti Jiu, pompierii din cadrul ISU Gorj au fost solicitați ieri să intervină pentru a pune la pământ  bucăţi mari de gheaţă formate atât pe sediul Primăriei din localitate cât și la intrarea într-un magazin. Inclusiv prefectulde Gorj, Ciprina Florescu a cerut sprijinul pompierilor pentru a îndepărta țurțurii formați la intrarea în Prefectură. Salvatorii s-au folosit de cea mai modernă maşină pe care o au în dotare şi care le permite, cu ajutorul scării, să aibă acces la clădiri înalte de zeci de metri.

Și în centrul municipiului Târgu Jiu, țurțurii atârnă la streșinile mai multor spații comerciale dar și ale unităților de învățământ. Scoala nr 8, de exemplu, a fost ingrădită cu benzi de avertizare, anuntand pericolul că turturii de aproape un metru pot să cadă în orice moment. Cetătenii, dar în special părinții copiilor spun că se tem  pentru siguranța micuților.

Persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maximum 24 ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării. Cei care nu respectă aceste obligaţi pot fi amendaţi de Poliţia Locală. Amenzile sunt între 200 de lei şi 500 de lei pentru persoane şi între 500 de lei şi 2.000 de lei pentru firme.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)