Transloc va ridica autoturismele parcate ilegal

0
940

Societatea de transport în comun de la Târgu Jiu (SC Transloc SA) se va ocupa de ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar pe străzile municipiului. Măsura se impune având în vedere problemele legate de traficul tot mai intens.

Se urmărește fluidizarea traficului rutier, descongestionarea drumurilor publice, facilitarea accesului la obiectivele de interes public, etc. În proiectul de hotărâre ce va fi pus în dezbatere în viitoarea ședință a Consiliului Local se specifică mai multe reguli ce trebuie respectate de societatea care se va ocupa de ridicări: ”transportarea la locul de depozitare se face numai cu vehicule specializate; încetarea operațiunilor dacă la vehicul se prezintă conducătorul auto, înainte de inițierea transportului către locul de depozitare; depozitarea vehiculelor ridicate se va face numai în spații corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public.”

Cheltuielile pentru operațiunea de ridicare și depozitare a autoturismului vor fi suportate de către proprietar care va putea pretinde restituirea mașinii dacă face dovada achitării sumei respective.