Toate pensiile vor fi virate pe card de anul viitor

Share dacă ți-a plăcut!

Pensionari, nu mai așteptați poștașul. De anul viitor, pensile vor fi virate pe card. Decizia îi aparține ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici care nu vrea să mai cheltuiască 600 de milioane de lei pentru expedierea banilor prin Poșta Română. Măsura va viza aproximativ 3 milioane de pensionari.

Din 2019, punctul de pensie va creşte cu 15% şi va ajunge la 1.265 lei. Nu este singura schimbare pregătită de Guvern.

Ministrul de Finanțe vrea ca toate pensiile să fie trecute pe card, măsură ce va viza aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul. Ministrul de Finanțe a declarat că dorește să renunțe la serviciile Poștei Române, pentru ca toate pensiile să fie primite pe card. Decizia va fi luată chiar de anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor.

În acest scop, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)