Tentativă de viol într-un centru al DGASPC

0
345

Este anchetă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj după ce o angajată a centrului pentru copiii cu handicap din Târgu Jiu a fost agresată ieri după amiază, de un minor internat în cadrul unității. Femeia de 42 de ani a fost pur și simplu trântită la pământ de băiatul de doar 13 ani care a încercat mai apoi să o violeze. Minorul agresiv a fost internat la Secția Psihiatrie. Copilul se află din anul 2009 la Complexul din Debarcader al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.  Conform directorului DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, adolescentul a fost încadrat în grad de handicap grav, cu diagnostic de tulburări de conduită, cu hiperactivitate şi agresivitate, tulburare hiperkinetică, cu deficit atenţional şi întârziere medie mintală. Copilul a revenit recent la centru după ce aproximativ o lună a fost internat într-un spital pentru copiii cu probleme de natură psihică, cu regim închis.

Ieri după amiază, minorul a agresat o angajată a centrului, respectiv o îngrijitoare de curățenie, în timp ce se afla în curtea instituției. A trântit-o efectiv pe jos și a smuls hainele de pe aceasta. Femeia a mers la Serviciul de Medicină Legală, de unde i-a fost eliberat un certificate medical provizoriu. În urma loviturilor, femeia are nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale.

Baiatul a revenit recent la centru, asta după ce aproximativ o lună s-a aflat la un spital pentru copiii cu probleme de natură psihică, cu regim închis. Acum la DGASCPC Gorj , două achete sunt în desfășurare. Una făcută de conducerea centrului , iar alta de poliție. Incidentul de ieri este încadrat ca accident la locul de muncă. În cadrul Complexului de la Debarcader mai sunt încă 38 de beneficiari. Unitatea are în prezent 90 de angajaţi.