Târgu-Jiu, singurul municipiu cu proiecte pentru toate axele europene de finanţare

Share dacă ți-a plăcut!

Singurul municpiu din ţară care are proiecte pentru accesarea de fonduri europene la toate axele este Târgu-Jiu. Primarul Marcel Romanescu, a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Constanţa la o şedinţă alături de alţi primari de oraşe din ţară. Primarul din Târgu Jiu a anunţat că două oraşe din ţară, Târgu Jiu şi Ploieşti, vor beneficia de troleibuze moderne de anul viitor. Sunt singurele localităţi din ţară care au primit finanţare pe programul  european.

Potrivit lui Marcel Romanescu, societatea de consultanţă a Comisiei Europene a lăudat primăria pentru faptul că are proiecte depuse pentru toate programele finanţate cu fonduri europene nerambrsabile şi s-a încadrat şi în termenul anunţat la nivel naţional. Este vorba de 31 decembrie. Romanescu a spus că primarii au cerut însă prelungirea cu 3 luni a termenului de depunere a proiectelor.

Primarul din Târgu Jiu a anunţat că două oraşe din ţară, Târgu Jiu şi Ploieşti, vor beneficia de troleibuze moderne de anul viitor. Sunt singurele localităţi din ţară care au primit finanţare pe programul  european. Astfel, Marcel Romanescu a spus că oraşul Târgu Jiu va primi 20 de troleibuze noi. Un număr de 9 dintre acestea vor funcţiona la reţeaua existentă, iar 11 vor putea circula şi autonom, fără să fie conectate la reţea, putând să fie încărcate la staţii electrice.

Marcel Romanescu a declarat că în perioada următoare va avea loc şi licitaţia. Troleibuzele vor fi livrate la Târgu Jiu până în luna noiembrie a anului viitor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)