Târg de Moş Nicolae la Baia de Fier

0
465

Locuitorii comunei Baia de Fier vor avea propriul târg de Moș Nicolae , de unde vor putea să achiziţioneze obiecte destinate sărbătorilor de iarnă. În cadrul Căminului Cultural din Baia de Fier se deschide mâine, începând cu ora 11.00, târgul tradiţional de Moş Nicolae. Târgul este organizat de GAL Gilort în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Anul trecut prima ediţie a târgului a fost ţinută la Polovragi.

La ediția din acest an, meşterii vor aduce obiecte de meşteşug tradiţional, ceramică, costume populare, lemn pictat, dar şi multe alte obiecte confecționate manual.

Vizitatorii vor avea, astfel ocazia să plece de la târg cu un obiect traditional autentic, pe care să îl ofere cadou celor dragi de sărbători. De asemenea, tot mâine, începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural din Baia de Fier vor avea loc evenimente cultural- educative susținute de grupuri de copii (ansambluri folclorice și elevi), iar de la ora 19.00, locuitorii comunei sunt așteptați la hora satului și vor asista la un foc de tabără.