Suspiciune de scarlatină la Școala Ginmazială Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

O elevă a Școlii Gimnaziale Sfântul Nicolae din Târgu Jiu a fost internată în Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean fiind suspectă de scarlatină. Fata este elevă în clasa a III-a și prezenta simptome care indicau infestarea cu această boală. Fata fost dusă la spital unde i-a fost recoltat exudat faringian, proba fiind încă în lucru.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a luat măsuri pentru a preveni apariţia unui focar în şcoală. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al instituției a precizat că a fost informată atât conducerea școlii unde învață fata, cât și părinții și medicii de familie.

Părinţii copiilor de la clasa unde învață fata au primit o informare referitor la apariţia acestui caz. Conducerea DSP Gorj susține că a fost efectuată dezinfecția în unitatea școlară și nu există motive de îngrijorare. Elevii pot merge în continuare la cursuri, aceștia fiind în permanență monitorizați de medicul școlii.

Scarlatina este o boală contagioasă, mai frecventă în rândul copiilor sub 10 ani. Părinții trebuie să știe că boala debutează brusc cu febră, stare generală modificată, angină şi erupţie de bubiţe foarte mici roşii- rozalii pe corp.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)