STOP! Romanescu nu mai tolerează abuzurile și indiferența PSD-ALDE

Share dacă ți-a plăcut!

”Până când va mai trebui să suportăm astfel de situații? Câtă răbdare să aibă și populația cu noi? Cât de gros să avem obrazul să le mai cerem oamenilor încrederea peste trei ani?”

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a avut o reacție dură față de modul în care consilierii locali ai PSD și ALDE au ales să trateze problema terenului de lângă sediul BNR. Edilul a făcut referire și la modul în care a fost percepută atitudinea sa față de angajații municipalității. El acuză jocurile politice care îi afectează, în primul rând, pe cetățenii municipiului: ” Pentru ce ne-au votat cetățenii municipiului Târgu Jiu? Să reprezentăm interesele unor mai mici sau mai mari afaceriști? Să-i ignorăm în continuare pe oameni? Să ne batem între noi ? Să putem spune că ne-am bătut joc de oraș, dar măcar le-am făcut în ciudă adversarilor politici? Până când va mai trebui să suportăm astfel de situații? Câtă răbdare să aibă și populația cu noi? Cât de gros să avem obrazul să le mai cerem oamenilor încrederea peste trei ani?”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Romanescu le cere cetățenilor să participe la ședințele de Consiliu Local și să se implice în problemele care privesc orașul. Totodată el a lăsat să se înțeleagă că își va schimba atitudinea față de modul în care municipalitatea își desfășoară activitatea.

”Zilele acestea am rămas cu un gust amar în urma desfășurării principalelor evenimente, evenimente care ar fi trebuit să vizeze bunul mers al municipalității.

Spun „ar fi trebuit”, fiindcă, așa cum ați observat și dumneavoastră, clasa politică locală nu a înțeles, sau nu a vrut să înțeleagă, care sunt prioritățile cetățenilor.

Sunt o persoană bine intenționată, care își dorește să construiască dar, poate, prea conciliantă uneori.

Au trecut șase luni de la preluarea funcției de primar, timp în care am dat dovadă de răbdare și de o maximă înțelegere. Din păcate, o bună parte dintre cei la care am făcut referire mai sus au luat atitudinea mea ca pe o slăbiciune. Nimic mai fals!

Municipiul Târgu Jiu are foarte mult de suferit de pe urma orgoliilor și a intereselor oamenilor politici.

Avem dovada clară a faptului că, indiferent cât de mult te implici, de cât de mult ești dispus să lași de la tine, doar pentru ca lucrurile să se miște spre bine în acest oraș, sunt încă persoane care aleg să-mi pună bețe în roate. Dacă cel afectat aș fi doar eu, Marcel Romanescu, lucrurile nu ar fi atât de grave. Efectele, însă, se revarsă asupra cetățenilor și acest fenomen nu mă lasă indiferent.

Luând ca exemplu ultima ședință de consiliu, poate că încă nu se realizează cât de mult au de suferit târgujienii de pe urma pierderii unei oportunități cu care n-o să ne mai întâlnim prea curând! Nu era de ajuns că ne confruntăm cu această problemă a traficului tot mai aglomerat. Nu era de ajuns că locurile de parcare sunt insuficiente. Nu era de ajuns că urmează o perioadă dificilă în care trebuie să muncim enorm pentru că ne-am propus să ducem Ansamblul Monumental Calea Eroilor acolo unde merită – în patrimoniul UNESCO. Trebuie să mai și pierdem, poate, singura ocazie prin care am fi putut să fluidizăm acea zonă legată de Calea Eroilor. Și pentru ce? Pentru interesele mărunte ale unora?

Pentru ce ne-au votat cetățenii municipiului Târgu Jiu? Să reprezentăm interesele unor mai mici sau mai mari afaceriști? Să-i ignorăm în continuare pe oameni? Să ne batem între noi ? Să putem spune că ne-am bătut joc de oraș, dar măcar le-am făcut în ciudă adversarilor politici?

Până când va mai trebui să suportăm astfel de situații? Câtă răbdare să aibă și populația cu noi? Cât de gros să avem obrazul să le mai cerem oamenilor încrederea peste trei ani?

Nu închei fără să contest supozițiile cum că eu aș fi chemat persoane din societatea civilă sa asiste la ședință. Nu am chemat pe nimeni, însă nu contest faptul că prezența dumnealor în timpul ședințelor eu o văd foarte benefică. Totodată, condamn limbajul vulgar, indiferent din partea cui vine.

A fost criticată transparența și comunicarea, pe bună dreptate uneori, și îmi asum acest lucru. Vom analiza și sper că, după această perioadă de probă, lucrurile ușor-ușor să intre pe făgașul normal.

În concluzie, invit cât mai mulți cetățeni să participe la ședințele Consiliului Local, fiindcă împreună vom reuși să creăm un echilibru de care avem atâta nevoie.

Am fost susținut și votat de dumneavoastră, deci, nu mai încape discuție, voi fi primarul dumneavoastră.

Vă salut cu deosebit respect!”

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)