Spațiul verde din centrul Târgu-Jiului, distrus

Share dacă ți-a plăcut!

Cetățenii care locuiesc în blocurile din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu sunt revoltați de zgomotul pe care îl fac seară de seară cei care au ales să încalce orice regulă de bun simț și joacă inclusiv fotbal pe spatiul verde. Echipați corespunzător, tinerii, pe lângă zgomotul pe care îl fac au deteriorat și spatiul verde din zona centrală a orașului. În apropierea Amfiteatrului, cunoscut și sub denumirea de “la groapă” au loc adevărate competiții sportive care se întind și până la ore târzii în noapte. Revoltați, cetățenii care locuiesc în zonă cer autorităților să ia măsuri și spun că nu este normal ca spațiul verde să fie pur și simplu călcat în picioare de cei care se dau cu rolele, cu bicicletele sau joacă fotbal.

Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA, societatea care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi din oraș a recunoscut că a primit zeci de sesizări în această privință, însă a precizat că autoritățile nu pot interzice accesul pe spațiul verde. Mai mult, au existat și cazuri în care polițiștii locali care s-au deplasat la fața locului să îi atenționeze pe cei vizați, au fost luați peste picior de către aceștia.

În 2015, autoritățile din Târgu-Jiu au încercat să interzică, printr-o hotărâre a Consiliului Local,  desfășurarea de  activități recreative pe spațiul verde, în centrul orașului și în cele două parcuri din municipiu, însă această intenție a stârnit numeroase critici din partea cetățenilor și nu numai. În aceste condiții, Alexandru Zaharia, directorul Edilitara poate doar să le solicite celor care încalcă aceste norme de bun simț că spațiile verzi trebuie să fie folosite doar pentru relaxare și nu pentru practicarea unor sporturi.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)