Șoc! Aparegio deversează vidanjele în râul Jiu

0
2920

Aparegio Gorj este implicată într-un nou scandal. Claudiu Fiu, unul din șefii Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Gorj a făcut o descoperire uluitoare. Acesta a filmat cum un angajat al instituției a golit o mașină vidanje într-un canal care ajunge în râul Jiu, deși potrivit legii acestea ar trebui golite la stația de epurare. Claudiu Fiu a decis să facă verificări după ce a primit mai multe sesizări din partea târgujienilor care pescuiau în zona Bicaz din municipiu.

După ce informația a apărut în mass media, comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au mers la fața locului și au prelevat probe de apă, iar după ce vor primi rezultatele analizelor vor aplica sancțiunile care se impun.

Directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu a precizat că va analiza situația, iar dacă va fi găsit vinovat, angajatul respectiv va fi aspru sancționat. Și Primăria Municipiului Târgu Jiu s-a autosesizat în acest caz.

Carton: ” Referitor la incidentul în care a fost implicată societatea ApaRegio, semnalat în mass media astăzi, Primăria Municipiului Târgu Jiu, în calitate de acționar al acestei societăți, face apel la autoritățile competente să efectueze verificările necesare și să fie luate măsuri în consecință”, au scris reprezentanții municipalității pe pagina de Facebook a instituției.