Situație fără precedent la Motru. Este pentru a treia oară când aleşii din municipiu nu reuşesc să se întrunească în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local

0
373

Consiliul Local din Motru se află în continuare într-un blocaj. A treia şedinţă convocată în această săptămână nu a mai avut loc. Primarul din Motru, Gigel Jianu, este extrem de supărat pe aleşii PSD şi pe viceprimarul Cosmin Morega. Aceştia refuză să participe la şedinţele Consiliului Local, deşi au majoritatea şi ar putea decide prin vot activitatea instituţiei. Edilul Gigel Jianu a precizat că proiectele propuse depăşeşc 1,1 milioane de lei.

Primarul din Motru a declarat că propusese proiecte legate de organizarea Centenarului Marii Uniri, lucrări de infrastructură, dar și alimentarea cu agent termic a municipiului Motru . La sedință urmau să fie discutate și probleme ce vizau situația câinilor fără stăpân, alimentarea cu apă a orașului, dar și salubrizarea localității. Edilul spune că este necesar ca proiectele să aibe girul aleşilor locali, pentru că altfel nu pot fi puse în practică. În aceste condiții, Jianu afirmă că PSD continuă să-și bata joc de motreni, sabotând pur si simplu locuitorii și interesul public.

Gigel Jianu a spus că de un an de zile a încercat să colaboreze cu viceprimarul PSD, Cosmin Morega, însă nu a reuşit. Jianu este de părere că se doreşte un blocaj al administraţiei locale din Motru, din moment ce nici liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Mihai Weber, nu au arătat disponibilitate să soluţioneze conflicul de la Motru.

Explicațiile date de unii consilierii în ceea ce privește motivele pentru care nu au participat la ședințe sunt de-a dreptul halucinante. Spre exemplu, consilierul independent Ion Sanda a declarat că nu s-a prezentat la ședințe pentru că știa deja că aleşii de la PSD şi de la PSRo nu participă. Cu toate că susține că era interesat personal de votarea unui proiect de infrastructură,  conslierul independent, Ion Sanda a decis să nu se prezinte la întrunirile Consiliului Local din Motru.

De asemenea, Alexandru Glomnicu de la PMP a declarat că nu a ajuns la şedinţele Consiliul Local pentru că are probleme de sănătate. Glomnicu susţine că poate ajunge doar pe targă la primărie, întrucât este foarte bolnav.

Un alt consilier local, aceleași explicații puerile. Eduard Pârvulescu de la PSD ne-a explicat că nu s-a prezentat la ședință deoarece sunt prea multe proiecte pe ordinea de zi. Acesta recunoaște că toate proiectele sunt benefice cetățenilor municipiului Motru, însă cu toate acestea, nu s-a prezentat la ședință nici el și nici ceilalți colegi din PSD, respectiv PSRO.