Șeful mascaților din Gorj, la declarații într-un dosar de luare de mită

Share dacă ți-a plăcut!

Șeful Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, Alin Lăzăroiu, a fost us ieri să dea declarații în fața instanței.  Acesta a depus mărturie în cadrul unui proces în care un coleg polițist este judecat pentru luare de mită. Șeful mascaților a dat declarații în favoarea colegului Gabriel Negoiță. Alin Lăzăroiu a fost coleg cu inculpatul, în urmă cu câțiva ani, în cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu. Șeful Serviciului de Acţiuni Speciale a menţionat că în perioada în care a fost şef la Resurse Umane în cadrul IPJ Gorj, înainte de a fi în fruntea SAS, nu a avut cunoştinţă ca Negoiţă să fi săvârşit vreo abatere care să îi aducă vreo sancţiune.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel Negoiţă a cerut în mai multe rânduri diferite sume de bani de la o persoană care fusese implicată într-un incident minor. De asemenea, un bărbat cercetat pentru furt dintr-un hipermarket i-a oferit poliţistului diferite sume de bani pentru a-l scăpa basma curată: „Prin denunţul formulat la data de 20.04.2017 martorul C. a sesizat că în data de 19.03.2017 s-a deplasat împreună cu soţia sa în magazinul Kaufland Tg-Jiu şi în acele împrejurări a introdus în buzunarul hainei două creme de călcâie fără a le plăti. I s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În zilele următoare l-a întâlnit pe agentul de poliţie Negoiţă Gabriel căruia i-a relatat ce s-a întâmplat, iar acesta l-a asigurat că-l va ajuta să rezolve favorabil dosarul. În contextul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel i-a pretins suma de 150 euro. C. i-a înmânat însă agentului de poliţie Negoiţă Gabriel suma de 600 lei. Banii au fost înmânaţi la domiciliul agentului de poliţie Negoiţă Gabriel. A mai sesizat martorul denunţător că în urma acestor discuţii cu agentul de poliţie s-au întâlnit, împrejurare în care au servit masa, consumaţia fiind achitată de martor. Pe parcursul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe martor că-i va rezolva favorabil dosarul penal, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă lucrătorul de poliţie care instrumentează dosarul“, au arătat procurorii.

Nu sunt singurele ilegalități comise de agentul de poliție. Acesta a primit suma de 700 de lei de la patronul unui depozit de material lemnos pentru a-l avertiza referitor la controalele care urmau să aibă loc la firma sa.

Nici Alin Lăzăroiu nu este străin de încălcarea legii. Acesta a rămas pieton după ce  fost depistat de radarul pistol, circulând cu o viteză mult prea mare pentru un drum județean dar și pentru o autostradă, din puținele care există în România. Acesta se deplasa cu  170 de km/h pe  Drumul national dintre Drăguțești și Rovinari, deși în zonă, viteza maxima admisă este de 50km/h.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)