Sculpturi din crengi și rădăcini

Share dacă ți-a plăcut!

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a organizat în Sala Florin Isuf prima expoziție de după 1990 a sculptorului în lemn, Amos Morușcă. Crengile, rădăcinile și chiar lemnele de foc sunt transformate de către Amos în adevărate opere de artă, apreciate chiar și la nivel internațional.

Amos Morușcă provine din judeţul Alba, acolo unde a și învăţat secretele sculpturii în lemn. A absolvit Liceul „Avram Iancu” din Hunedoara, apoi Facultatea de Mecanică din Timişoara, după care a lucrat ca inginer la Uzina Mecanică Sadu, timp de 28 de ani.

Toate sculpturile sunt făcute din crengile sau rădăcinile găsite prin pădure sau din lemnele de foc. Amos Morușcă lucrează cam o zi întreagă la o sculptură, dar cum face totul cu multă pasiune timpul parcă stă în loc și uită de el atunci când vede o bucată de lemn.

Florin Hutium, criticul de artă prezent la expoziția lui Amos Morușcă a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

Amos Morușcă a realizat până acum câteva mii de figurine de mici dimensiuni din lemn de fag şi nuc. Cel mai important este că nu se oprește acum și vrea să se dedice în continuare sculpturii.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)