Scarlat Iriza, demisie din ALDE Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Senatorul Scarlat Iriza, demisie din ALDE Gorj, doar de ochii lumii. Acest lucru este recunoscut chiar și de către colegul său de partid, Ninel Muja. Vicepreședintele ALDE Gorj a explicat că demisia din partid pe care Scarlat Iriza și-a anunțat-o la sfârșitul săptămânii trecute nu are parctic nicio valoare, întrucât parlamentarii care vor să părăsească o formațiune politică trebuie să își înainteze demisia în Plenul Parlamentului. Iriza a anunțat, însă că rămâne afiliat grupului parlamentar ALDE, pentru a nu-și pierde mandatul.

Ninel Muja, vicepreședintele aldiștilor gorjeni speră ca senatorul Scarlat Iriza să fi avut doar un moment de rătăcire și să nu ia decizii în pripă în ceea ce privește plecarea din partidul lui Tăriceanu. Oricum demisia acestuia nu are prectic nicio valoare, întrucât nu a fost înaintată Plenului Pralamentului, explică vicele ALDE Gorj.

Deși susține că a purtat mai multe discuții pe această temă cu Scarlat Iriza, vicele ALDE, Ninel Muja nu vrea să spună ce anume l-a nemulțumit pe acesta. Nu crede, însă că tensiunile pe care senatorul le avea cu președintele ALDE Gorj, Dian POpescu  ar fi stat la baza deciziei sale.

În presa locală, Scarlat Iriza a declarat că ar fi luat decizia de a demisiona din ALDE Gorj din cauza modului în care Daniel Chițoiu, secretarul general al formațiunii politice ar împărți  funcțiile în partid.  Cea mai mare nemulțumire a lui Iriza ar fi legată, însă de numirea lui Anton Anton la Ministerul Energiei. Recent ministrul a făcut declarații șoc privind sfârșitul centralelor pe bază de cărbune. Iriza afirmă că după aceste afirmații ale lui Anton Anton,  ALDE a scăzut în Gorj de la peste 20% cât avea inițial la doar 3%.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)