Scandal la Secția de Boli Infecțioase! O femeie mușcată de câine acuză medicii că au scos-o afară din unitatea medicală

0
624

Scandal la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Targu-Jiu! O femeie de 35 de ani din municipiu s-a prezentat în această dimineață la secția amintită, după ce a fost mușcată de un caine fără stăpan, însă a fost scoasă afară din secție de personalul medical pentru că nu avea actul de identitate. Deși acuza dureri și abia se deplasa din cauza muscăturii, Simona Nițică nu a fost băgată în seamă de asistenta secției, care nici măcar nu a dorit să vadă rana acesteia, ba mai mult le-a scos afară din cabinet atat pe femeie, cat și pe fiica acesteia și soacra care o însoțeau. Personalul medical a negat, însă aceste aspecte și a precizat că pacienta a fost îndrumată la Unitatea de Primiri Urgențe pentru acordarea de îngrijiri medicale și a fost rugată ca abia apoi să se prezinte la Secția de Boli Infecțioase pentru efectuarea vaccinului antirabic.

Verginica Belteu, soacra femeii care a fost mușcată în această dimineață de un caine fără stăpan povestește cu groază că, în momentul atacului maidanezului, femeia era însoțită și de fiica sa, în varstă de 10 ani și mergeau împreună la cumpărături. Femeia susține că a mers cu fiica sa la Secția de Boli Infecțioase pentru ca aceasta să fie vaccinată antirabic, însă nu se aștepta sa aibă parte de un astfel de comportament al medicilor.

Deși a declarat că tratamentul antirabic este acordat atat pacienților asigurați cat și celor neasigurați, Costinel Popescu, medicul care coordonează Secția de Boli Infecțioase a precizat că vaccinul este efectuat cu precădere în funcție de gravitatea cazului.

După ce i se acordă îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe, pacientul se poate prezenta pentru vaccinul antirabic,  în termen de 72 de ore de la momentul în care a fost mușcat, a mai explicat Costinel Popescu, medicul ccare coordonează Secția de Boli Infecțioase din cadrul SJU Targu-Jiu.

De la începutul anului și până în prezent, peste 650 de pacienți au primit tratament antirabic la Secția de Boli Infecțioase din Târgu-Jiu, numărul persoanelor mușcate de câini fiind mult mai mare, însă, acestea nu s-au prezentat la medic.