Salvamontiștii gorjeni avertizează! Pericol de avalanșă la munte!

0
272

Salvamontiștii avertizează! Există riscul producerii de avalanșă în județul Gorj. Asta pentrtu că vremea s-a încălzit destul de mult în ultima perioadă, dar și din cauza acumulărilor mari de zăpadă din zona montană. Astfel că salvamontiştii vin cu o atenţionare pentru turişti: să nu se aventureze pe traseele turistice de altitudine pentru că este pericol de avalanşă. Zăpada începe să se topească pentru că au crescut temperaturile, în ultimele zile, iar aceste fenomene nu pot fi previzibile. Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a anunţat că a mărit şi echipajele de intervenţie în această perioadă. În primul rând, pentru că a crescut considerabil numărul turiştilor, iar, pe de altă parte, pentru că unele trasee au devenit periculoase.

De la începutul sezonului, la Rânca a fost înregistrat cel mai mare număr de turiști întâlnit vreodată în zonă. Iubitorii sporturilor de iarnă au venit din toate colțurile țării pentru a petrece într-un peisaj de basm, profitând de vremea bună dar și de stratul consistent de zăpadă. Numărul mare de turiști a făcut ca și numărul persoanelor care s-au accidentat pe pârtii să crească simțitor. Salavmontiștii au fost solicitați să intervină în 40 de astfel de cazuri.

Și în perioada următoare sunt așteptați mii de turiști în zona montană a județului Gorj, dat fiind faptul că meteorologii anunță că va ninge din nou.