Salariații IDP, protest în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu

0
313

Zeci de salariaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj au protestat în această dimineață  în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru a-și cere drepturile salariale. Oamenii au plecat pe jos de la şantierul de lângă podul Turcineşti şi au ajuns în centrul oraşului Târgu Jiu pentru a protesta. Muncitorii nu şi-au mai primit de aproape șase luni salariile, conducerea IDP promițându-le că le va achita doar câte 500 de lei de fiecare. Nemulțumiți, oamenii spun că dacă nu le vor rezolvate problemele vor intra în greva foamei.

Este cea de-a doua zi în care angajații Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj protestează pentru că nu și-au mai primit salariile din luna ianuarie. Chiar dacă au sperat că situația se va redresa după intrarea în insolvență a societății administrate de Consiliul Județean Gorj, lucrurile stau cu totul altfel. Angajaţii IDP au protestat şi ieri, pe şantierul de la Turcineşti, iar astăzi au decis să vină în Piața Prefecturii, în speranța că așa le vor fi rezolvate nemulțumirile.

Angajaţii IDP au protestat şi ieri, pe şantierul de la Turcineşti, iar astăzi au decis să vină în Piața Prefecturii, în speranța că așa le vor fi rezolvate nemulțumirile. Au stat, însă mai bine de o oră în soare, întrucât nimeni din conducerea Consiliului Județean Gorj nu a coborât să stea de vorbă cu ei. În cele din urmă aceștia au fost primiți de către vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ninel Muja care le-a transmis că responsabilitatea în ceea ce privește sitiația de la IDP se află acum în curtea lichidatorului judiciar.  Muncitorii care au protestat spun că sunt încadrați cu minimul pe economie și preferă să fie trimiși în șomaj decât să muncească și să nu fie plătiți. Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj înregistrează datorii de 13 milioane de lei ca urmare a lipsei de lucrări.