Rromii din Târgu-Jiu amenință cu proteste

Share dacă ți-a plăcut!

Nelu Pavel, liderul rromilor din Târgu-Jiu ameninţă că va scoate 2.000 de rromi în stradă, din cauza taxelor plătite de aceştia în târgul de haine vechi. Protestul ar urma să fie organizat în Piața Prefecturii din municipiu, în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere cu autoritățile din Târgu-Jiu. Edilul Marcel Romanescu este dispus să aibă o întâlnire cu rromii pentru a le asculta nemulțumirile, însă le transmite că nu se vor face concesii cu privire la taxele și utilitățile pe care rromii trebuie să le plătească pentru activitatea de comercializare în târgul de haine vechi.

Liderii rromilor din Târgu Jiu sunt în continuare nemulţumiţi de faptul că trebuie să plătească taxe pentru activitatea de comercializare a hainelor second-hand, aduse din afara ţării. Nelu Pavel, liderul Partidei Rromilor Gorj, este hotărât să aducă peste 2.000 de rromi în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, dacă nu va ajunge la o înţelegere cu autorităţile locale.

Conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, rromii sunt liberi să protesteze, dar nu pot fi trataţi în mod preferenţial, când vine vorba de plata taxelor. În urma desfiinţării vechiului târg de haine vechi, rromii au fost nevoiţi să suporte taxele percepute în noul spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea. Până recent, municipalitatea subvenţiona plata toturor taxelor şi a utilităţilor. Edilul a spus că îi aşteaptă pe liderii rromilor la discuţii, însă nu se vor face concesii cu privire la taxe.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)