Roviniete gratuite pentru sute de gorjeni

0
344

Peste 100 de gorjeni  au beneficiat, de la începutul anului și până în prezent, de roviniete gratuite. Bdeneficiarii sunt persoane cu handicap sau însoțitorii acestora, iar cererile solicitanților sunt centralizat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, care le transmite la rândul său Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Pentru a beneficia de rovinietă gratuită, Legea 448/2006, impune condiţia ca solicitantul să fie proprietarul unui autoturism, să fie încadrat ca persoană cu handicap, însoţitor sau asistent personal al unei astfel de persoane. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a înregistrat, de la începutul anului, 110 cereri de acordare gratuită a rovinetei, iar persoanele care se incadreaza in conditiile prevazute de lege pot depune in continuare solicitări.

Normele de aplicare a Legii prevăd că pentru obţinerea rovinietei gratuite pentru autovehiculele deţinute de persoanele cu handicap şi adaptate handicapului, solicitanţii trebuie să depună mai multe documente pe lângă o cerere în acest sens. Solicitările împreună cu toate actele necesare trebuie depuse la primăria unde fiecare persoană își are domiciliul.

DGASPC Gorj centralizează toate cererile, lunar, şi apoi le trimite, până în data de 20 a lunii următoare, către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Reprezentanții CNADNR vor elibera rovinietele solicitate şi le vor trimite către Direcția Generală de Asiatență Socială și Protecția Copilului până în ultima zi lucrătoare a lunii.