Riscă să rămână orb după ce s-a lovit la un loc de joacă

0
166

Un copil de 4 ani Bumbeşti-Jiu riscă să rămână orb, după ce s-a lovit într-o ţeavă, la un loc de joacă. Accidentul s-a petrecut chiar într-un loc de joacă amenajat de autoritățile locale. Pentru numai câteva secunde, mama l-a scăpat de sub privire, pentru a-l supraveghea pe fratele lui cel mic, iar atunci s-a petrecut nenorocirea. Pe copilul de 4 ani l-a găsit plin de sânge.

Un echipaj medical i-a acordat primele îngrijiri la fața locului iar apoi copilul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgu Jiu. Acolo, însă, suferinţa micuţului a accentuat. A fost operat abia a doua zi.  Medicii care i-au afectuat intervenția chirurgicală  au reuşit să îi salveze ochiul, însă este posibil ca micuţul să-şi piardă vederea. Are nevoie de un transplant de cornee pentru care părinţii lui nu au încă bani. Costă peste 7000 de euro.

Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu susține că băieţelul a fost rănit din vina mamei, care nu şi-ar fi supravegheat copiii. Familia a făcut plângere la Protecţia Consumatorului şi a dat Primăria în judecată. După incident, toate locurile de joacă din oraş au fost închise şi au intrat în reparaţii.