Revoltător! Pacient lăsat să moară cu zile în fața spitalului

0
210

Acuzații de malpraxis la adresa unui medic de la spitalul Sfântul Ștefan din orașul Rovinari, după ce un bărbat de 57 de ani a murit la doar câțiva metri de unitatea medicală. Acesta s-a prezentat la spital in jurul prânzului după ce i s-ar fi făcut rău. Deși starea de sănătate nu s-a îmbunătățit, spre seară, bărbatul a fost nevoit să plece acasă pentru că medicul de gardă i-a spus că nu sunt paturi pentru a rămâne internat. Poliția a deschis o anchetă și continuă cerectările în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Grigore Dragomir, în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi s-a prezentat ieri, în jurul prânzului, la spitalul din localitate. Pacientul suferea de o afecţiune respiratorie. Către seară bărbatul a fost nevoit să plece acasă, întrucât medicul i-a transmis că nu mai poate să rămână internat, fiindcă nu mai existau paturi libere. Cu toate că se simţea rău, pacientul a fost nevoit să iasă din unitatea medicală. În jurul orei 22.30 a fost găsit, aproape fără suflare, lângă o bancă din apropierea Spitalului Orăşenesc de către soția unui pacient internat la același spital.

Medicul Roxana Gherghina, cea care este acuzată de malpraxis, ar fi fost rugată de pacienţi să meargă, să îl ajute pe bolnavul aflat în agonie în afara unităţii medicale. A fost prea târziu, pentru că Grigore Dragomir ar fi fost deja decedat, când a fost readus, în cele din urmă, în spital. Mai mult, aceasta l-ar fi amenințat pe unul dintre pacienții internați că îl va scoate afară din spital. Medicul care l-a consultat pe bărbat recunoaște , senin, că inițial nu au fost paturi dar între timp s-a găsit un loc. Mai grav, cadrul medical susține că nici investigații amănunțite nu i s–au facut pentru că a venit târziu la spital. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Colegiul Medicilor Gorj va fi sesizat în acest caz, iar conducerea Spitalului din Rovinari va face, de asemenea, verificări. Întâmplarea i-a şocat pe locuitorii oraşului Rovinari, care sunt acum revoltaţi în legătură cu suferinţele prin care a fost nevoit să treacă Grigore Dragomir.