Referendumul privind dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu, cerut de liberalul Mihai Paraschiv, privit cu neîncredere de autorităţi

0
305

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că tema organizării unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu este una strict politică. Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că nu trebuie să fii specialist în politică pentru a realiza că solicitarea venită din partea consilierului PNL Mihai Paraschiv are un substrat politic, legat denemulţumirile privind majoritatea existentă în Consiliul Local Târgu Jiu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu deţine în acest moment o majoritate pentru a-şi trece proiectele şi are nevoie de votul coaliţiei PSD-ALDE-PSRo pentru a putea să îşi desfăşoare activitatea. Romanescu a declarat că propunerea trebuie să fie discutată în forurile de decizie ale partidului. Primarul din Târgu Jiu recunoaşte că în prezent este foarte greu de organizat un referendum şi mai ales sunt greu de strâns semnăturile necesare. Mihai Paraschiv este aşteptat să îşi prezinte argumentele pentru propunerea respectivă, în cadrul unei şedinţe a partidului.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, este de părere că este greu de organizat un referendum. Cosmin Popescu susţine că aşa cum se prezintă în momentul de faţă Consiliul Local Târgu Jiu trebuie să funcţioneze şi să îşi desfăşoare activitatea în interesul cetăţenilor .