Războaiele politice nu îi scapă pe motreni de câinii vagabonzi

0
66

Motrenii au de suferit de pe urma războaielor politice.Consilierii locali din Motru nu au votat proiectul inițiat de primarul Gigel Jianu care prevedea oferirea sumei de 5000 de lei drept recompensă pentru cei care oferă informații certe despre persoanele care abandonează câinii în oraș. Primarul Gigel Jianu a declarant pentru Acces Tv  că astfel, aleșii locali, majoritatea din PSD, au vrut astfel să-l împiedice să-și indeplinească atribuțiile, nepăsându-le de siguranța cetățenilor.

Vazand ca maidanezii sunt in numar inexplicabil de mare in oraș, în ciuda eforturilor de a-i aduna, Gigel Jianu a hotarat să pună recompensă, pentru a-i prinde pe cei care i-ar aduce câini în oraș, cu masinile, din alte localitati. 5.000 de lei era  dispus sa ofere primarul, oricui ii aduce dovezi. Cu toate acestea însă, consilierii locali nu au aprobat proiectul de hotârâre în acest sens. Chiar dacă tot mai multe persoane s-au plans că au fost muscate de maidanezii care se plimbă nestingheriți pe străzi, se pare că aleșilor locali nu le pasă prea mult de siguranța lor.

Gigel Jianu  a declarant pentru Acces Tv că astfel, consilierii locali, majoritatea din PSD, au încecat astfel să-I pună bețe în roate și să-l împiedice să-ți îndeplinească atribuțiile.

Cu toate acestea, primarul susține că nu se va da bătut și va încerca în continuare să rezolve problema câinilor fără stăpân, așa că a discutat cu mai multe asociații pentru protecția animalelor din străinătate în vederea adopțiilor.

50 de câini comunitari se află în prezent în padocul Primăriei Motru, însă acesta nu mai face față numărului mare de patrupede.  Aproape 300 de maidanezi au fost capturați în ultimii doi ani de pe străzile orașului.