Rânca, plină ochi în minivacanța de 1 Decembrie. Peste 7.000 de turiști s-au aflat în week-end în zona montană

Share dacă ți-a plăcut!

Rânca a fost luată cu asalt de turiști în minivacanța de 1 Decembrie. Peste 7.000 de turiști din toată țara au venit să se distreze în zona montană a județului Gorj. A nins aproape zilnic și s-a depus strat consistent de zăpadă, astfel încât părtia din centrul stațiunii a funcționat pentru prima dată în acest sezon de iarnă. Stratul de zăpadă depășește în anumite locuri chiar și 50 de centimetri. Nu au lipsit nici incidentele. Șase persoane  s-au accidentat pe pârtie, însă echipele Salvamont Gorj au fost la datorie și le-au sărit în  ajutor.

Potrivit lui Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, pârtia din centrul stațiunii montane a funcționat pentru prima dată în acest sezon de iarnă. Au fost folosite inclusiv tunurile de zăpadă astfel încât turiștii să poată schia fără probleme.

Salvamontiștii gorjeni susțin că numărul de turiști a fost peste așteptări. Au venit mii de persoane din toate colțurile țării. Părtiile au fost pline de copii care au venit cu părinții să se bucure de deschiderea sezonului de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară la Rânca peste 50 de centimetri, iar în perioada următoare va funcționa și pârtia M5 din stațiune, mai spune Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)