Rânca devine capitala națională a medicinei montane

0
428

În această săptămână, stațiune montană Rânca va deveni capitala națională a medicinei montane de urgență. Două acțiuni importante vor fi organizate în zonă de către Facultatea de Medicină și  Liga Studenților din România la Chirurgie, dar și de către Colegiul Medicilor din Târgu Jiu, Consiliul Județean și reprezentanții Spitalului din Municipiu. Principala temă va fi acordarea primului ajutor în cazul incidentelor specifice activităților montane. Evenimentele se vor încheia sâmbătă, când va avea loc cea de-a 15-a ediție a Cupei Sănătății.

Va fi sărbătoare la Rânca pe tot parcursul acestei săptămâni. Stațiune montană va deveni capitala națională a medicinei montane de urgență. Salvamontiștii gorjeni, alături de Liga Studenților din Romnia la Chirurgie dar și de reprezentanți ai Colegiului Medicilor Târgu Jiu, Spitalului Județean din Trâgu Jiu și Consiliului Județean Gorj vor organiza o conferință pe teme medicale.

Evenimentul se va încheia sâmbătă, 24 de februarie când va avea loc cea de-a 15-a ediție a Cupei Sănătății, competiție la care vor participa aproximativ 100 de medici din județ.