Protocolul dintre Primăria Târgu Jiu şi DGA, motiv de scandal

0
316

Încheierea unui protocol între conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu și Direcția Generală Anticorupție a iscat un adevărat scandal între cei doi viceprimari și primarul Marcel Romanescu. În timp ce primarul Marcel Romanescu afirmă că protocolul presupune o colaborare normală între cele două instituții şi ar viza organizarea de cursuri de instruire pentru funcţionari, viceprimarul Adrian Tudor susține că nu știa nimic de acesta, deși a fost semnat din 2017.

Viceprimarii municipiului Târgu Jiu sunt nemulţumiţi de existenţa unui protocol semnat de primarul Marcel Romanescu şi conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj. Protocolul a fost semnat în 2017 şi ar viza organizarea de cursuri de instruire pentru funcţionari. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor declară, însă că nu ştie care este rostul protocolului şi că în momentul de faţă se lucrează sub presiune în instituţie, mai ales că funcţionarii ar putea să se toarne între ei.

Primarul Marcel Romanescu afirmă că protocolul presupune o colaborare normală între instituţii. Experţii de la DGA vor realiza informări şi vor pregăti angajaţii primăriei în legătură cu legislaţia anticorupţie. Înainte de a semna protocolul, edilul spune că  s-a consultat cu Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Romanescu afirmă că nu era obligat să informeze viceprimarii în legătură cu documentele pe care le semnează. În schimb, vicele Adrian Tudor a declarat că nu ar fi trebuit semnat un protocol, având în vedere că angajaţii Direcţiei Generale Anticorupţie pot avea oricând acces la documentele primăriei.