Protest la Penitenciarul Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Un nou protest va fi organizat la Penitenciarul Târgu Jiu. Angajații instituției sunt nemulțumiți că nu le sunt plătite orele suplimentare și nici nu sunt băgați în seamă de ministrul Justițiie Tudorel Toader. Salariații unității de detenție din Târgu Jiu își vor striga nemulțumirile în stradă mâine începând cu ora 10:00. Aceștia amenință inclusiv că nu vor mai intra la muncă. Proteste vor fi organizate șiîn alte 11 penitaneciare din țară.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă noi proteste ale angajaţilor în faţa penitenciarelor, în perioada 19 septembrie – 3 octombrie, cerând “rezolvarea urgentă” a revendicărilor care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor. Sindicaliştii, care au declanşat protestele în faţa penitenciarelor în 7 septembrie, spun că singura reacţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost aceea “de a dezinforma opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor penitenciarelor care protestează pretinzând că, subit, condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit, deşi volumul investiţiilor în penitenciare a scăzut drastic în mandatul domniei sale, de la 42 de milioane de lei la 25 de milioane de lei in 2018 faţă de 2017, după ce fusese înjumătăţit în 2017 faţă de 2016”. Începând cu 7 septembrie, angajaţii din opt penitenciare au protestat în stradă, acuzându-l pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că refuză rezolvarea revendicărilor legate de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de respectarea drepturilor agenţilor, ofiţerilor şi personalului civil din penitenciare. Mâine, protestele vor fi reluate la Penitenciarul Bacău, la Penitenciarul Spital Târgu Ocna, la Penitenciarul Târgu Jiu şi la Penitenciarul Iaşi. În 25 septembrie, sunt programate proteste la penitenciarele Mioveni, Gherla şi Ploieşti, în 26 septembrie este anunţat un protest la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, iar în 27 septembrie ar urma să aibă loc proteste la penitenciarele Giurgiu, Pelendava – Craiova, Slobozia şi Galaţi.

În 3 octombrie este programat un protest la Ministerul Justiţiei. Dacă dolenațele lor nu vor fi ascultate pe 3 octombrie când vor picheta Ministerul Justiției, salariații din penitenciare spun că vor bloca activitatea instituițiilor pentru care lucrează.

Angajații din penitenciare solicită:

Condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor, plata integrală a orelor suplimentare curente. Dacă dolenațele lor nu vor fi ascultate pe 3 octombrie când vor picheta Ministerul Justiției, salariații din penitenciare spun că vor bloca activitatea instituițiilor pentru care lucrează.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)