Proiectele de infrastructură rutieră vor avea prioritate pentru autorităţile judeţene şi locale în cadrul PNDL II

Share dacă ți-a plăcut!

Reabilitarea drumurilor judeţene va fi tratată cu prioritate de autorităţi, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că şi-a propus ca până în luna iunie să fie organizate licitaţiile pentru proiectele deja finanţate prin PNDL 2.

După această etapă de încredinţare a contractelor deja semnate va urma etapa stabilirii unor noi proiecte pentru judeţul Gorj. Este vorba în principal de proiecte care vor viza reabilitarea reţelei de drumuri judeţene, dar şi domeniul Sănătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că suma globală aprobată pentru judeţul Gorj în cadrul PNDL II este de 677 de milioane de lei. O parte din bani se vor realoca pentru că au mai rămas fonduri în urma aprobării finanţărilor eligibile.

Astfel vor fi folosite fondurile rămase pentru finanţarea unor proiecte noi, fie realizate de Consiliul Judeţean, fie de către primării.

Potrivit lui Cosmin Popescu, din experienţa anilor anteriori în urma licitaţiilor se realizează o economie de 30% din bugetele iniţiale, astfel că rezultă bani care vor putea fi utilizaţi pentru alte programe de reabilitare a infrastructurii, rutiere, şcolare, a reţelelor de apă şi canalizare.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)