Proiect ucis din fașă

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităţile din oraşul Târgu-Cărbuneşti nu vor mai accesa fonduri norvegiene pentru implementarea unui proiect care vizează achiziţia unei staţii de transformare a deşeurilor de pe raza localităţii. Finanţarea era de 2,7 milioane de euro, însă contribuţia proprie se ridica la 15% din valoarea totală. Este vorba de peste două milioane de lei, iar suma ar fi trebuit să fie suportată din bugetul local.

Autorităţile din Târgu-Cărbuneşti au pierdut o finanţare din Novegia pentru un proiect care vizează achiziţia unei staţii de transformare a deşeurilor.

Primarul din Târgu-Cărbuneşti, Dănuţ Birău susține că oricum suma pe care ar fi trebuit să o suporte UAT-ul este mult prea mare pentru a putea fi suportată din fondurile administrației publice locale. În plus, nici bugetul nu este încă aprobat. Proiectul cu finanţare norvegiană ar fi trebuit să fie depus până pe 14 martie. Autorităţile nu se mai încadrează în termenul respectiv şi vor încerca să acceseze fonduri europene nerambursabile. Edilul din Târgu Cărbuneşti susține că partea de cofinanţare în acest caz va fi una mult mai mică. Este vorba de doar 2%, care poate fi suportată fără probleme din bugetul comunităţii locale.

Staţii de transformare a deşeurilor urmau a fi achiziţionate şi pentru oraşele Motru şi Rovinari, însă nu se mai cunoaște în ce stadiu sunt aceste proiecte.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)