Prinși transportând deșeuri neregulamentar

Share dacă ți-a plăcut!

Mai mulți căruțași au fost amendați drastic pentru transport neregulamentar de deșeuri. Una dintre persoanele identificate de polițiștii locali în timpul controlului a fost sacționată contravențional cu suma de 1000 de lei.

Polițiștii locali, din cadrul Biroului Ordine Publică ai Poliției Locale Târgu Jiu, au identificat mai mulți căruțași care transportau gunoaie fără să respecte normele impuse de lege. Conform prevederilor legale în vigoare, aceștia ar fi trebuit să aibă asupra lor coșuri pentru furaje, colector de fecale, mături și lopeți. Deși persoanele în cauză se aflau pe un sector de drum pe care era permisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală, aceștia nu aveau asupra sa obiectele necesare, așadar au fost sancționați contravențional.

“Conform HCL nr. 307/2006, cei care se deplasează cu vehicule cu tracțiune animală pe drumurile publice sunt obligați să dețină colector de fecale, coșuri pentru furaje, mătură și lopată. În acest caz, proprietarul căruței nu respecta prevederile hotărârii menționate, motiv pentru care a primit o sancțiune în valoare de 100 de lei “, a transmis Biroul de presă al Poliției Locale.

Acesta nu a fost însă singurul caz depistat. Un alt căruțaș transporta și depozita deșeurile pe strada Pinului.

“Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu au surprins, sâmbătă, 16 februarie 2019, două persoane care depozitau gunoi, transportat cu o căruță, pe strada Pinului din municipiul Târgu Jiu. Cele două persoane (mamă și fiu) au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 lei, conform HCL nr. 169/2006”, au mai anunțat reprezentanții Poliției Locale.

Situația este îngrijorătoare deoarece gunoaiele au ajuns să împânzească periferia orașului Târgu-Jiu.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)