Primele concluzii în cazul crimelor de la Bălești

Share dacă ți-a plăcut!

Detalii șocante ies la iveală în cazul oribilelor crime de la Bălești. Medicii legiști au făcut publice primele rezultate ale necropsiei făcute celor trei persoane care au murit prin împușcare duminică seara. Este vorba despre o polițistă de 33 de ani, fiul acesteia de doar șase luni și mama femeii de 54 de ani. Potrivit legiștilor, polițista a tras mai multe focuri de armă înspre copilul nou născut, iar în cele din urmă l-a omorât împușcându-l în frunte. Pentru a elucida misterul tragediei, anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze. Inclusiv soțul agentei, polițist și el este considerat un posibil autor al crimelor.

Crimele de la Băleşti ridică multe semne de întrebare. Duminică, o polițistă și-a pus capăt zilelor după ce și-a împușcat mama și fiul de doar șase luni. Nimeni nu înțelege de ce femeia a recurs la acest gest.  Inclusiv soţul agentei, poliţist şi el, este considerat un posibil autor al tragediei. Asta pentru că anchetatorii iau în calcul și o a doua ipoteză: cea a unui triplu asasinat. Potrivit anchetatorilor, agentul Constantin Lăpădat nu era acasă în momentul producerii crimei. El va avea însă de dat explicaţii cu privire la modul în care arma sa a ajuns în mâinile soţiei, în condiţiile în care pistolul avea un regim strict de păstrare la domiciliu şi trebuia să fie permanent ori sub lacăt ori în posesia lui Lăpădat. Informaţiile preliminare din anchetă arată că soţii Lăpădat aveau un apartament şi la Târgu Jiu, care nu apare în vreo declaraţie de avere a celor doi, pentru această locaţie fiind emisă autorizaţia de păstrare a armei care aparţine Poliţiei Române. Duminică seara, agentul ar fi plecat spre locul său de muncă de la Mătăsari, iar în traseu, cu arma asupra sa, a intrat pe la locuinţa de la Băleşti, unde se afla soţia sa, bebeluşul de 6 luni şi mama celei care a devenit „poliţista criminală’ Adela Lăpădat şi-ar fi trimis soţul pentru câteva minute de acasă până la o farmacie din apropiere pentru a-i cumpăra un medicament, agentul plecând din casa de la Băleşti fără să îşi mai ia cu el pistolul. La revenire, el a constatat că soţia şi-a pus capăt zilelor după ce şi-a împuşcat mama şi bebeluşul, agentul sunând rapid la 112. Medicii legiști au examinat cele trei cadavre și au ajuns la concluzia că polițista a tras de mai multe ori cu pistolul înspre copilul său de doar șase luni, iar unul dintre gloanțe l-a nimerit în frunte.

Polițista Adela Maria Lăpădat, care și-a împușcat mortal mama și bebelușul și apoi s-a sinucis, ar fi suferit o depresie postnatală nediagnosticată. Deocamdată nu sunt indicii privind o triplă crimă, dar anchetatorii iau în calcul și această ipoteză.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)