Primarii din Gorj aşteaptă banii pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii locale şi chiar pentru plata salariilor

0
265

Edilii din Gorj aşteaptă de urgenţă fonduri din partea Consiliului Judeţean pentru plata arieratelor. În momentul de faţă se lucrează la proiectele de buget şi la listele cu investiţii noi pentru anul 2018.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a recunoscut faptul că la nivelul instituţiei pe care o conduce nu au fost achitate lefurile pe luna noiembrie şi că aşteaptă un ajutor financiar de la Consiliul Judeţean şi pentru plata arieratelor. Este vorba de sume de bani care trebuie plătite profesorilor  din Roşia de Amaradia care şi-au câştigat în instanţă o serie de drepturi.

Liviu Cotojman a mai spus că aşteaptă finanţarea din bugetul central sau din fonduri europene a unor proiecte privind modernizarea infrastructurii locale. Edilul a precizat că a semnat contracte de finanţare pentru 6 proiecte la Ministerul Dezvoltării. Urmează să fie semnat şi al şaptelea proiect. Finanţarea adusă în localitate este de 2 milioane de euro, după cum a precizat Liviu Cotojman.

De asemenea, primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, a declarat că a rămas şi el cu o restanţă la salarizare din anul trecut. Este vorba de un procent de 10%. Banii către funcţionarii primăriei vor fi achitaţi în cursul lunii ianuarie. Edilul din Cruşeţ este nemulţumit pentru că la rectificarea bugetară de anul trecut nu a primit niciun fel de fonduri.

Primarul din Cruşeţ a mai spus că au fost prevăzute fonduri în buget pentru asigurarea cofinanţărilor la anumite proiecte de infrastructură. Este vizată modernizarea şi extinderea şcolii din localitate şi extinderea canalizării. Vor mai fi derulate lucrări de modernizare şi extindere la dispensarul medical din comună.

La rândul său, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a anunţat că are planuri mari pentru acest an. Acestea vizează investiii în oraş, toate pe fonduri externe. Primăria face eforturi pentru aisgurarea cofinanţărilor şi cere sprijin în acest sens Consiliului judeţean Gorj.

Bugetul municipiului Motru va fi aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare. Edilul Gigel Jianu a precizat că va discuta cu fiecare consilier local în parte pentru a nu avea surprize că la şedinţă aleşii nu cunosc proiectul de buget.