Primăria Rovinari dă în judecată CEO pentru poluare

Share dacă ți-a plăcut!

Edilul oraşului Rovinari, Robert Filip, a anunţat că instituția pe care o conduce se va constitui parte civilă şi va cere daune într-un proces îndreptat împotriva Complexului Energetic Oltenia. Procesul urmează să fie deschis de două  organizaţii nonguvernamentale, care au anunţat că vor cere în instanţă suspendarea activităţii depozitului de cărbune de la Roşia, care a fost redeschis luna trecută la solicitarea CEO și a Ministerului Energiei, prin hotărâre de guvern, cu toate că fusese închis anul trecut. Reprezentanții companiei energetice au motivat că au nevoie de vechiul depozit pentru că, lucrările la noul depozit din comuna Fărcășești nu au fost finalizate.  Luna trecută, primarul Robert Filip, împreună cu 2500 de locuitori ai orașului au organizat un protest împotriva CEO și a redeschiderii vechiului depozit care poluează orașul atât cu praf de cărbune cât și fonic.

Această companie se îndreaptă spre colaps: zero investiţii, zero condiţii de muncă pentru angajaţi, prin situaţiile financiar contabile, cu profit fictiv şi aşa mai departe. Nu sunt de acord cu politica lor de conducere, ei fac diferenţe foarte mari între oameni. Problema numărul 1 este cu depozitul de cărbune. Au făcut o afacere din oraşul nostru şi l-au transformat într-o groapă de mizerie. Ştiu că există un raport al Corpului de Control al Ministrului Energiei, nefavorabil, pierderi de sute de milioane de euro, prejudiciu. Nu suntem de acord cu ei şi nu susţinem sub nicio formă această conducere. Boza ne-a promis că va demara lucrări la noul depozit şi ne-au pus cărbunele pe noi, în oraş. Ne constituim parte în procesul Greenpeace şi Bankwatch care vor da în judecată CEO“, a anunţat edilul din Rovinari.

Robert Filip i-a trimis ministrului Energiei Anton Anton și  o scrisoare în care i-a vorbit despre neplăcerile pe care le aduce locuitorilor depozitul de cărbune de la Roșia. Răspunsul primit însă, l-a dezamăgit. Se rezumă doar la două rânduri, la care este atașat un punct de vedere al conducerii CEO.

„Mă uimește mincinosul șef, pe numele lui Boza, care continuă să mintă cu nerușinare Ministerul. Am primit un răspuns de două rândui la care este atașată informarea de la CEO. Îmi răspund punctual, dar nu spun nimic de sutele de mii de tone cărbune vândute, nu spun nimic de condițiile în care muncesc oamenii din cariere, de sutele de miliarde cheltuite și de faptul că în ziua mitingului au demarat procedura de a face un depozit de cărbune la Ișalnița, dar cu o sumă dublă“, a precizat Robert Filip

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)