Primăria comunei Băleşti a făcut bilanţul la final de an

0
335

Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti, a realizat bilanţul activităţii pe acest an. Programul de asfaltări propus pentru 2017 a fost realizat în totalitate. De asemenea, pentru punerea în opera a proiectelor de modernizare a infrastructurii locale au fost folosite fonduri din bugetul local.

Primarul din Băleşti a precizat că au fost accesate şi câteva programe europene care au asigurat finanţarea altor proiecte de infrastructură. Este vorba de reţele de apă, canalizare, drumuri şi infrastructura şcolară.

Potrivit edilului din Băleşti anul acesta s-a reuşit în sfârşit finalizarea lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă. Lucrarea a fost începută cu 9 ani în urmă. Este vorba de construirea unei reţele de apă în localităţile: Tălpăşeşti, Găvăneşti, Stolojani, Corneşti şi Rasova.

Mădălin Ungureanu susţine că a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma constructoare. A fost realizată o expertiză şi a fost scoasă diferenţa din lucrare la licitaţie. Noua reţea de apă deserveşte peste 3.000 de locuitori şi va fi pusă în funcţiune de anul viitor. Până la finalul acestui an va fi făcută recepţia.

Primăria Băleşti a lucrat anul acesta şi la reţeaua de canalizare. Mădălin Ungureanu susţine că anul acesta reţeaua de canalizare va fi finalizată. Au mai fost extinse reţele de apă şi asfaltate câteva uliţe. Tot în comună au mai fost realizate şi câteva investiţii la şcoli.