Politician din Gorj, amendat pentru discriminare

Share dacă ți-a plăcut!

Un politician din Gorj a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu suma de 2 mii de lei. Asta după ce a declarat la un post de radio local că nu a suportat niciodată pensionarii și că aceștia nu merită să trăiască, pentru că, prin votul lor decid soarta țării.  Pe lângă amendă, Consiliul Național pentru Combaterea discriminării l-a mai obligat pe vicepreședintele PMP Gorj Leonida Belgher să publice un rezumat al hotărârii în presa națională.

În cadrul unei emisiuni de la un post de radio local, vicepreședintele PMP Gorj, Leonida Belgher a făcut mai multe afirmații șocante și foarte grave la adresa pensionarilor, declarând fără nicio problemă că pe această categorie de oameni nu-i suportă, nu i-a suportat niciodată și că acești oameni nu merită să trăiască. În cadrul emisiunii difuzată în  data de 1 noiembrie 2017, politicianul a catalogat și a instigat la ură față de o categorie de oameni, PENSIONARII, afirmând că :

Nu suport şi nu am suportat niciodată în viaţa mea pomanagiii ăştia, aceşti pomanagii care se duc să ia pomană ca să voteze, ăştia nu merită să trăiască.” Declaraţia şocantă a politicianului PMP a fost făcută la un post de radio local din Târgu Jiu.

Contactat de reporterii Acces Tv, Vicepreședintele PMP Gorj a precizat că își menține afirmațiile și îi consideră în continuare vinovați pe pensionari că prin votul lor decid soarta țării.

Conform documentelor obținute în exclusivitate de către ecopolitic.ro, în urma sesizării făcute de Asociatia Global Inclusion, legat de afirmațiile jignitoare pe care le-a făcut vicepreşedintele PMP Gorj, Leonida Belgher, la adresa pensionarilor, Consiliul Național pentru Combaterea discriminării (CNCD) l-a amendat pe acesta cu suma de 2000 de lei.

CNCD a mai precizat în decizie, că afirmațiile lui Belgher despre pensionari reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate, obligându-l pe acesta să publice un rezumat al hotărârii în presa națională. Reprezentanţii unei organizaţii neguvernamentale şi-au anunţat intenţia de a depune plângere penală împotriva politicianului, pentru discriminare şi instigare la ură.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)